Ștrudel vienez cu mere



Ștrudel vienez cu mere

Ingrediente:

• un aluat pentru ștrudel
• 100 g unt
• 100 g pesmet
• 1 kg mere
• 80 g zahăr
• 50 g stafide
• 50 g nucă măcinată
• 250 ml smântână
• 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

Se prăjește pesmetul în 50 g unt până când se rumenește puțin. Se lasă să se răcească. Se curăță și se taie felii (sau cubulețe) merele. Se întinde foaia de aluat pe un prosop de bucătărie mare, presărat cu făină și se presară pesmetul pe 2/ 3 din aluat.
Se așază peste pesmet un strat gros de mere, se presară scorțișoară, stafide și nuca măcinată. Se stropește cu smântână. Se topește restul de unt și se unge partea rămasă goală de aluat. Se rulează cu grijă aluatul, începându-se de la porțiunea cu umplutură. Se lipesc cu degetele capetele și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coace în cuptorul încins la 190°- 200° grade Celsius, 45-50 de minute, pe raftul de jos. Se poate servi cald sau rece.