Pui cu vanilie



Pui cu vanilie

Ingrediente:

• 1 baton de vanilie tăiat pe lung
• 1 linguriță de stafide
• 30 ml lichior (sherry sau de fructe)
• 2 bucăți de piept de pui fără os, înjumătățite
• 25 g unt
• 1 ceapă mare tăiată în felii subțiri
• 1 sau 2 lingurițe de făină
• 250 ml supă de pui

Mod de preparare:

Se pun batonul de vanilie și stafidele separat în două boluri mici și se toarnă peste fiecare câte o cantitate egală din lichior, după care se lasă la macerat pentru 30 de minute.
În acest timp, se încinge untul într-o tigaie, se adaugă puiul și se rumenește pentru circa 5 minute, pe fiecare parte, după care se scoate din tigaie și se lasă deoparte.
În aceeași tigaie, se adaugă ceapa tăiată felii subțiri și se rumenește până devine transparentă.
Se adaugă făina peste ceapă și se amestecă până ce capătă o nuanță aurie, se adaugă peste acest amestec zeama de pui și se amestecă până se obține un sos uniform.
Se dă focul mai încet, se adaugă bucățile de pui, batoanele de vanilie și stafidele în lichior și se lasă la foc mic timp de 15 minute.