Cannelloni cu pui și sos de roșii



Cannelloni cu pui și sos de roșii

Ingrediente:

• 1 kg de făină
• 10 gălbenușuri
• drojdie de bere
• 100 g untură
• 200 ml ulei
• sare
• 300 g zahăr tos
• o lingură de zahăr farin
• vanilie
• 300 de g nuci măcinate
• 2 linguri de rom
• 100 g stafide
• 1 lingură cacao
• 3 linguri de zahăr
• 500 ml lapte

Mod de preparare:
Se dă drumul cuptorului, să fie încins când băgăm tava cu cannelloni în el. Se pune uleiul într-o tigaie și se călesc ceapa, ardeiul iute și morcovul. Se adaugă roșiile, frunzele de pătrunjel și vinul sau supa de pui și un vârf de linguriță de sare, pentru ca roșiile să lase sucul. Se lasă pe foc 10 minute.
Oul se bate și se amestecă ceapa verde cu carnea de pui, oul, smântâna și parmezanul. Se condimentează cu sare și piper alb proaspăt râșnit. Compoziția de cannelloni se pune în cornet și se umplu rulourile.
Se unge o tavă cu ulei de măsline, se toarnă jumătate din sosul de roșii, se așază cannelloni unul lângă altul și se toarnă restul de sos de roșii. Rulourile de cannelloni se dau la cuptor 40 - 50 minute. Se servesc fierbinți, dar pot fi păstrate și reîncălzite la cuptor.