Pizza cu somon



Pizza cu somon

Ingrediente:

Topping pizza:
• sos roșii pentru pizza
• 100 g mozzarella
• 150 g somon afumat
• 25 g capere
• 1/2 lămâie
Aluat subțire, crocant de pizza:
• 200 g făină
• 125 ml apă caldă
• 1 lingură de ulei de măsline
• 20 g drojdie
• 1/3 linguriță sare
• 1 linguriță zahăr

Mod de preparare:
Prepararea aluatului crocant pentru pizza: se întinde făina pe masa de lucru și se face o adâncitură în mijlocul grămezii de făină. În această adâncitură se freacă drojdia cu zahărul; se lasă 5 minute să înceapă să fermenteze, iar apoi se adaugă apa călduță și uleiul.
Cu o furculiță se înglobează treptat făina de pe margine, cu mișcări în spirală. Când aluatul devine suficient de gros, se înglobează restul de făină, amestecând și frământând cu mâinile. Se frământă 5 minute, se lasă apoi aluatul de pizza la crescut, într-un vas presărat cu făină și acoperit cu un prosop, până când își dublează volumul. Îl luăm din vas și îl frământăm 1 -2 minute pentru a nu avea bule mari de aer în cocă, îl întindem cu sucitorul pe masa presărată cu făină, într-un strat de 2-4 mm grosime, și acum avem pregătit aluatul crocant de pizza.
Se unge tava cu ulei de măsline și se pune blatul de pizza în ea. Aluatul subțire pentru pizza se coace mai repede, dar, în același timp, necesită precauții speciale pentru a ieși bine, fiind de regulă folosit în cuptoare speciale pentru pizza. Poate fi preparat și în casă, dacă punem sub tava de pizza o placă groasă de piatră, care să se încingă în cuptor 1 oră înainte de a pune pizza pe ea.
Pizza cu somon: se unge blatul de pizza cu sos de roșii, se pun mozzarella și bucățile de somon, se presară capere și se ornează cu felii subțiri de lămâie, după care se dă la cuptor 10 minute.