Risotto cu ciuperci



Risotto cu ciuperci

Ingrediente:
• 1 ceașcă orez
• aproximativ 150 g ciuperci
• 1 ceapă mică, toccata
• 1/2 rădăcină fenicul, toccata
• 1 cățel de usturoi
• 500 ml supă de pui
• 1 felie unt
• 1/4 pahar coniac
• 1/2 lămâie (pentru suc)
• sare, piper, parmezan, ulei de măsline


Mod de preparare:
Se pun 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Se topește untul și se adaugă orezul. Se ține 2-4 minute pe foc, până când orezul devine translucid. În acest moment, se adaugă ciupercile, feniculul și se stinge amestecul cu 1/2 cană de supă de pui. Se lasă pe foc un sfert de oră, amestecând des și adăugând supă din când în când. Se adaugă coniacul și supa, dacă mai este necesar.
Risotto este gata după aproximativ 30 minute, când orezul este preparat "al dente", fiind fiert, însă cu o consistență fermă. De aceea, în timpul preparării, se adaugă numai câte puțină supă, pentru ca orezul să nu absoarbă prea multă (în acest caz, amidonul din orez poate trece în supă, iar risotto devine păstos, cu boabele de orez lipite). Când preparăm acest risotto cu ciuperci, este posibil să nu folosim întreagă cantitate de supa, în funcție de orezul utilizat.
Se adaugă, după gust, suc de lămâie, sare și piper. Se dă forma caracteristică presând risotto-ul într-un cilindru din plastic sau carton lucios. Se presară parmezan, frunze de fenicul tocate și se servește cu salată verde.