Borș moldovenesc cu carne



Borș moldovenesc cu carne

Ingrediente:
• 1,2 kg carne grasă cu os
• 1/2 țelină, 1-2 cepe
• 1 rădăcină pătrunjel
• 1 morcov
• 2-3 roșii
• 300 g castraveți murați
• 1 lingură bulion
• 1/2 litru borș
• 1 lingură verdeață (mărar, leuștean și pătrunjel)
• sare


Mod de preparare:
Se pun la fiert carnea tăiată și oasele. După ce au dat în clocot, se micșorează focul, se adună spuma, se șterge marginea oalei și se lasă să fiarbă, acoperite, cu capacul puțin tras la o parte. Între timp, se curăță zarzavatul, se spală și se dă pe răzătoarea mare sau se taie în formă de solzi. Se pune în borș când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare și castraveții murați curățați de coajă, tăiați în patru, pe lung și apoi în felii subțiri.
Când borșul este gata, se adaugă bulionul și se acrește, după gust, cu borș de tărâțe. Se servește cu verdeață tocată mărunt, fără smântână.