Sarmale maramureșene de post cu ciuperci



Sarmale maramureșene de post cu ciuperci

Ingrediente:
• 30 de foi de varză acră
• 100 g orez
• 150-200 g ciuperci uscate
• 200 g păsat
• 2 cepe mari
• un gogoșar roșu sau o lingură de pastă de ardei
• un morcov dat pe răzătoarea mare
• 150 ml ulei
• sare, piper, vegeta, cimbru

Mod de preparare
Ceapa tăiată mărunt sau dată prin mașina de tocat se prăjește împreună cu morcovul ras și gogoșarul tăiat cubulețe, în ulei. Ciupercile se țin 20 de minute în apă fierbinte, apoi se spală bine și se dau prin mașina de tocat. Se pun peste ceapă și morcov și se călesc și ele puțin.
Păsatul și orezul spălat se amestecă în această compoziție, care se condimentează după gust cu sare, piper și cimbru. Se lasă compoziția să se răcească, apoi se umplu foile de varză acră cu ea. Sărmăluțele au un gust deosebit dacă se fierb încet în oală de lut sau dacă se pun la cuptor.