Salată de spanac cu ciuperci



Salată de spanac cu ciuperci

Ingrediente:

• 100 g spanac proaspăt
• 200 g ciuperci (champignon, ghebe, hribi, bureți etc.)
• 2 fire ceapă verde
• 1/4 avocado
• 1 linguriță ulei de măsline
• 1 linguriță sos de soia
• 2 lingurițe mustar
• 1 lingură semințe coapte (de susan și/sau dovleac etc.)
• piper negru proaspăt măcinat, sare, (opțional) ardei iute pisat


Mod de preparare:

Spanacul se spală bine și se rup părțile mai tari din codițe (dacă e nevoie). Ceapa verde se toacă mărunt și avocadoul se taie în cubulețe mici. Pentru rezultate mai bune, avocado-ul trebuie folosit când are consistența de unt lăsat la temperatura camerei.
Într-un castron mare, se combină spanacul cu toate ingredientele în afară de ciuperci, sare și piper; se amestecă bine. Ciupercile se spală cu cât mai puțină apă, se taie în felii și se frig pe plită, pe grătar sau într-o tigaie fără ulei, doar cu puțin piper și sare, 5-8 minute până încep sa lase zeamă și să se strângă, după care se pun imediat deasupra spanacului. Se amestecă din nou până spanacul începe să se "ofilească" și se servește împreună cu pâine sau crutoane, lângă o supă sau felul II (ajunge pentru 4 persoane). Se poate servi și ca aperitiv sau o masă mai ușoară pentru 2-3 persoane.