Salată cu legume, portocale și cușcuș



Salată cu legume, portocale și cușcuș

Se taie ceapa cubulețe. Se călește în ulei până se înmoaie și devine translucidă. Între timp, se taie ardeiul julienne. Dacă folosiți mazăre, aceasta se clătește bine în apă rece. Portocalele se cojesc, se curăță de sâmburi și se taie în felii. Jumătatea de cub de supă se fărâmițează și se pune în 250 ml de apă (se verifică pe ambalaj dacă este cantitatea corectă pentru 250 ml de apă). Se face supa pe foc sau la microunde.
Când ceapa este călită, se adaugă cușcușul și se amestecă la foc mic câteva secunde. Se dă tigaia la o parte și se toarnă supa peste cușcuș. Se acoperă și se lasă 5 minute.
Se amestecă cușcușul cu o furculiță pentru a se aera. Se adaugă mazărea, ardeiul și portocala tăiată și se amestecă. Se pune zeama de lămâie și se amestecă din nou. Se servește imediat.